Bunyols de plàtan, poma i pinya i bunyols a seques


Bunyols??? Ara??? Quan estem a les portes de Corpus??? I per què no? Què passa si porto una mica de retard a l’hora de penjar les meves receptes? Que no he matat a ningú! Home!
A més, si no en voleu, aquí en teniu dues tasses perquè en vam fer de dos tipus.
Per cert, bon profit!













Bunyols de plàtan, poma i pinya
Ingredients per a 4 persones
  •  ½ poma
  •  ¼ de pinya
  •  1 plàtan
  •   2 ous
  •  1 sobre de llevat
  •   4 cullerades de sucre
  •   1 tassa de farina
  •   Suc d’una llimona
  •   2 cullerades de rom
  •   Oli d’oliva
  •   Canyella
  •   Sal
  •  Gelat de vainilla (opcional) i xocolata
Elaboració
  1.    Per fer la massa, posem en un bol la farina, el llevat, els ous, una mica de sucre i hi anem afegint l’oli poc a poc sense parar de remoure fins aconseguir una massa una mica espessa,
  2.   Deixem fermentar la massa, tapant el bol amb paper film
  3.    Pelem i tallem la fruita a trossets petits.
  4. En un bol posem el suc de llimona, el rom i canyella al gust i hi posem la fruita per deixar-la macerar una estona.
  5.  Afegim la fruita a la massa i barregem amb suavitat.
  6.  Fregim els bunyols en una paella amb abundant oli calent. Per fer-los nosaltres, vam posar la massa en una màniga pastissera i vam anar tallant els trossets de massa.
  7.  Quan els bunyols estan daurats els traiem de l’oli i els escorrem sobre un paper absorbent i els passem pel sucre.
  8.  Es poden acompanyar amb una bola de gelat, per exemple, de vainilla, i xocolata calenta


Bunyols a seques
Ingredients
  • 125 ml de llet
  • 125 ml d’aigua
  • 110 Jr de mantega, 150 Jr de farina
  •  3 ous
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de sucre i sucre per arrebossar els bunyols

Elaboració
  1.  En un cassó al foc, posem la llet, l’aigua, la mantega, la sal i el sucre. Quan arrenqui el bull, hi afegim la farina i ho remenem bé durant dos o tres minuts
  2.  Retirem el cassó del foc i hi afegim els ous un a un, sense deixar de remenar. Veure-ho que la massa es va desenganxat de les parets del cassó.
  3.  Posem la massa en una mànega i anem fent les petites porcions per fregir en un paella o cassó amb abundant oli calent.
  4. Passem els bunyols pel sucre


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes