Bunyols??? Ara??? Quan estem a les portes de
Corpus??? I per què no? Què passa si porto una mica de retard a l’hora de
penjar les meves receptes? Que no he matat a ningú! Home!
A més, si no en voleu, aquí en teniu dues
tasses perquè en vam fer de dos tipus.
Per cert, bon profit!
Bunyols de plàtan, poma i pinya
Ingredients per a 4 persones
- ½ poma
- ¼ de pinya
- 1 plàtan
- 2 ous
- 1 sobre de llevat
- 4 cullerades de sucre
- 1 tassa de farina
- Suc d’una llimona
- 2 cullerades de rom
- Oli d’oliva
- Canyella
- Sal
- Gelat de vainilla (opcional) i xocolata
Elaboració
- Per fer la massa, posem en un bol la farina, el llevat, els ous, una mica de sucre i hi anem afegint l’oli poc a poc sense parar de remoure fins aconseguir una massa una mica espessa,
- Deixem fermentar la massa, tapant el bol amb paper film
- Pelem i tallem la fruita a trossets petits.
- En un bol posem el suc de llimona, el rom i canyella al gust i hi posem la fruita per deixar-la macerar una estona.
- Afegim la fruita a la massa i barregem amb suavitat.
- Fregim els bunyols en una paella amb abundant oli calent. Per fer-los nosaltres, vam posar la massa en una màniga pastissera i vam anar tallant els trossets de massa.
- Quan els bunyols estan daurats els traiem de l’oli i els escorrem sobre un paper absorbent i els passem pel sucre.
- Es poden acompanyar amb una bola de gelat, per exemple, de vainilla, i xocolata calenta
Bunyols a seques
Ingredients
- 125 ml de llet
- 125 ml d’aigua
- 110 Jr de mantega, 150 Jr de farina
- 3 ous
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de sucre i sucre per arrebossar els bunyols
Elaboració
- En un cassó al foc, posem la llet, l’aigua, la mantega, la sal i el sucre. Quan arrenqui el bull, hi afegim la farina i ho remenem bé durant dos o tres minuts
- Retirem el cassó del foc i hi afegim els ous un a un, sense deixar de remenar. Veure-ho que la massa es va desenganxat de les parets del cassó.
- Posem la massa en una mànega i anem fent les petites porcions per fregir en un paella o cassó amb abundant oli calent.
- Passem els bunyols pel sucre
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada