Hamburgueses de llenties i cigrons


Una vegada més, El Comidista és l’autor d'una de les receptes que provem. Aquestes hamburgueses molen molt perquè estan boníssimes i han permès a l'Aurora menjar cigrons sense reviure les traumàtiques experiències del menjador de la seva escola. Encara li vénen tremolors i tics a l'ull, quan recorda el pseudovòmit que les monges pretenien que es mengés quan era petita.
També triomfa l’acompanyament de iogurt, que és molt senzill pot servir per moltes altres plats. Això sí, s’ha de deixar reposar una estona perquè la llimona i el iogurt es facin amics.



Ingredients per a quatre persones
  • 400 gr de llenties cuites
  • 400 gr de cigrons cuits
  • 100 gr de formatge feta
  • 50 gr de formatge manxec semicurat ratllat
  • 1 ou
  • 1 ceba tendra
  • 50 gr de molla de pa
  • 1 culleradeta de comí
  •  ½ culleradeta de pebre vermell picant
  •  3 cullerades de julivert picat
  • Llet
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
Per a la salsa
  • 2 iogurts grecs
  • ½ llimona
  • ½ culleradeta de farigola seca
  • Sal
  • Pebre


Elaboració
  1. Primer fem la salsa perquè així ja pot anar reposant. S’’han de barrejar tots els ingredients i batre bé
  2. Per fer les hamburgueses
  3. Picar la ceba i coure a foc suau amb un raig d’oli fins que s’estovi
  4. Hi incorporem la molla de pa trossejada i deixem torrar lleugerament 3 o 4 minuts. Hi afegim el comí, el pebre vermell i la sal, i ho deixem coure un minut més. Ho retirem del foc
  5. Triturem les llenties i els cigrons, però sense passar-nos. No cal fer-ne humus!
  6. Hi afegim el formatge feta desfet, el manxec, la ceba i la molla de pa amb el seu oli, el julivert, sal, pebre i un parell de cullerades de llet i ho barregem bé amb les mans
  7. Lliguem la barreja amb l’ou i ho deixem reposar uns minuts
  8. Fem les hamburgueses i les torrem en una paella amb oli, passades per farina prèviament
  9. Ho servim amb la salsa de iogurt i una mica d’amanida d’acompanyament


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes