Ous bufats

Aquesta recepta és un homenatge als ous, un ingredient molt útil en els temps que corren. Si teniu batedora elèctrica, l'elaboració del plat és molt senzilla. La recepta, del repertori familiar de l'Isaac (gràcies mestressa!), dóna a un simple ou una suavitat i esponjositat fantàstiques! L'estètica també és un punt a favor d'aquests ous bufats. S'han de tastar!


Ingredients (per a 5 unitats)

-          5 llesques de pa de motlle (si és integral és més gustós)
-          5 ous
-          Formatge ratllat
-          Una mica de mantega
-          Sal i pebre

Preparació
1.       Primer separem els rovells de les clares i reservem els rovells un per un (en gots o plats de cafè) perquè així ens serà més fàcil el muntatge final. Muntem les clares a punt de neu, com més consistent millor, cal afegir-hi una mica de sal.
2.      Untem amb una mica de mantega les llesques de pa i a sobre hi col·loquem les clares muntades fent una muntanya, llavors hi fem un foradet a dalt (com si fos un volcà) i hi col·loquem un rovell a dins. A sobre de cada rovell cal posar-hi un dau petit de mantega per evitar que es trenqui. Si es vol, es pot afegir una mica de sal i pebre a sobre el rovell.
3.       Finalment ho cobrim amb formatge ratllat, i ho posem al forn a gratinar. Ho gratinem al gust, no massa, ja que l’objectiu es que quedi cruixent però amb el rovell sense coure del tot.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes