Sopa de Ceba

Hi ha moltes variants de sopes de ceba.
Nosaltres n'hem triat una de lleugereta,  sense ou.

Ingredients per a 5 persones:

  • 60 g de margarina
  • 900 g de ceba pelada
  • 60 g de farina
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 3 cullerades de sucre
  • 1,5 l de brou de pollastre o aigua, o ambdues coses barrejades
  • sal i pebre mòlt
  • Julivert fresc per adornar
  • 1 culleradeta i 1/2 de farigola en pols
  • 1,5 dl de vi blanc sec o xerès sec
  • 10 llesques de pa de barra de 2 cm de gruix
  • 60 g de formatge ratllat 

Preparació:

1. Tallar la ceba a rodanxes ben primes.




2. Fondre la margarina en una cassola gran. Afegir-hi les cebes i el sucre. Sofregir-ho sense tapar a foc lent, i remoure ocasionalment durant  15 o 20 minuts fins que les cebes es daurin. 



3. Afegir-hi la farina a les cebes i sofregir-ho durant 1 minut.

4. Tirar el caldo per sobre molt lentament, sense deixar de moure-ho fins que s'hi incorpori bé. 



5. Assaonar amb sal, pebre i farigola i afegir-hi el vi o xerès. Posar la sopa a foc lent i deixar que bulli una mica. 

6. Tapar parcialment la cassola i deixar-ho bullir (foc lent) durant 25 minuts.  

7. Untar les llesques de pa lleugerament per ambdós costats amb oli d'oliva i col·locar-les en una reixa metàl·lica. 

8. Torrar lleugeramet el pa. Posar-hi  el formatge ratllat i gratinar-ho. 

9. Servir la sopa en bols individuals, i col·locar-hi a sobre 2  llesques de pa. Adornar-ho amb julivert fresc.



 Bon profit !





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes