Amanida Zaalouk


Els viatges ofereixen la possibilitat de tastar nous plats. En el cas de l'Alba, però, a més serveixen per aprendre a elaborar-los i gràcies al curset que va fer en la seva visita al Marroc vam poder tastar aquesta fantàstica amanida, que a la nostra cuina anomenaríem samfaina.

INGREDIENTS

- 2 albergínies
- 4 tomàquets
- julivert
- all
- sal
- olives negres





PREPARACIÓ
1. Posar les albergínies directament al foc i cremar-ne la pell per escalivar-les. Un cop cremades posar-les dins un recipient de plàstic perquè es refredin.
2. Ratllar els tomàquets i posar-los a la paella a foc suau.
3. Picar l'all, afegir-hi la sal i el julivert, treballar-ho amb la mà de morter i afegir la barreja a la paella. 4. Pelar les albergínies.  Netejar-les amb la mà molla i tallar-les grans. Posar-les a la paella.
5. Coure-ho tot a foc mig. Anar xafant les albergínies amb una cullera de fusta o una forquilla, fent-ne una pasta.
6. Anar-ho fent fins que ja no deixi anar més aigua i quedi seca.
7. Posar la preparació en un plat i decorar amb olives negres. Es pot menjar acompanyat d'un pa pla com el que venen a les botigues halal.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes