Els viatges ofereixen la possibilitat de tastar nous plats. En el cas de l'Alba, però, a més serveixen per aprendre a elaborar-los i gràcies al curset que va fer en la seva visita al Marroc vam poder tastar aquesta fantàstica amanida, que a la nostra cuina anomenaríem samfaina.
INGREDIENTS
- 2 albergínies
- 4 tomàquets
- julivert
- all
- sal
- olives negres
PREPARACIÓ
1. Posar les albergínies directament al foc i cremar-ne la pell per escalivar-les. Un cop cremades posar-les dins un recipient de plàstic perquè es refredin.
2. Ratllar els tomàquets i posar-los a la paella a foc suau.
3. Picar l'all, afegir-hi la sal i el julivert, treballar-ho amb la mà de morter i afegir la barreja a la paella. 4. Pelar les albergínies. Netejar-les amb la mà molla i tallar-les grans. Posar-les a la paella.
5. Coure-ho tot a foc mig. Anar xafant les albergínies amb una cullera de fusta o una forquilla, fent-ne una pasta.
6. Anar-ho fent fins que ja no deixi anar més aigua i quedi seca.
7. Posar la preparació en un plat i decorar amb olives negres. Es pot menjar acompanyat d'un pa pla com el que venen a les botigues halal.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada