Ingredients
- 200 gr d'arròs japonès
- 350 ml d'aigua
- 2 cullerades grans de vinagre d'arròs
- 1,5 cullerades grans de sucre
- 1 culleradeta de sal
- 5 fulls (aprox.) d'alga konbu
Preparació
1. Es neteja l'arròs amb aigua fins que l'aigua surti transparent
2. Es posa l'arròs i l'aigua en una cassola i es porta a ebullició. Es cou a foc mig durant 5 minuts fins que l'aigua s'hagi absorbit i seguidament es cou durant 10 minuts a foc baix. Alerta, és fàcil que s'enganxi una mica.
3. Es deixa refredar l'arròs en un bol i s'hi afegeix el vinagre, el sucre i la sal i es mescla bé.
4. S'estén una fulla d'alga konbu (la part rugosa de cara amunt) en un paper film o una estoreta per fer makis i s'hi espolvoreja aigua.
5. S'hi afegeix l'arròs i els ingredients. Nosaltres n'hem fet de dos tipus: de mango, surimi, maionesa i ceba tendra; i de tonyina congelada
6 . S'enrotlla l'alga amb l'ajuda del film transparent o l'estoreta i es segella mullant un dit amb aigua i resseguint l'extrem interior de l'alga.
7 . Es talla transversalment el cilindre amb molta cura en porcions amb un ganivet ben afilat. Mullar la fulla del ganivet facilita que no s'enganxi.
A part de la resta de menjar japonès, nosaltres hem acompanyat el sopar amb un bol de caldo Dashi que hem comprat ja preparat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada