Makis variats (sushi)

Ingredients

- 200 gr d'arròs japonès
- 350 ml d'aigua
- 2 cullerades grans de vinagre d'arròs
- 1,5 cullerades grans de sucre
- 1 culleradeta de sal
- 5 fulls (aprox.) d'alga konbu

Preparació
1. Es neteja l'arròs amb aigua fins que l'aigua surti transparent
2. Es posa l'arròs i l'aigua en una cassola i es porta a ebullició. Es cou a foc mig durant 5 minuts fins que l'aigua s'hagi absorbit i seguidament es cou durant 10 minuts a foc baix. Alerta, és fàcil que s'enganxi una mica.
3. Es deixa refredar l'arròs en un bol i s'hi afegeix el vinagre, el sucre i la sal i es mescla bé.
4. S'estén una fulla d'alga konbu (la part rugosa de cara amunt) en un paper film o una estoreta per fer makis i s'hi espolvoreja aigua.
5. S'hi afegeix l'arròs i els ingredients. Nosaltres n'hem fet de dos tipus:  de mango, surimi, maionesa i ceba tendra; i de tonyina congelada
6 . S'enrotlla l'alga amb l'ajuda del film transparent o l'estoreta i es segella mullant un dit amb aigua i resseguint l'extrem interior de l'alga.
7 . Es talla transversalment el cilindre amb molta cura en porcions amb un ganivet ben afilat. Mullar la fulla del ganivet facilita que no s'enganxi.




A part de la resta de menjar japonès, nosaltres hem acompanyat el sopar amb un bol de caldo Dashi que hem comprat ja preparat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes