Per fer l'arrebossat dels raviolis, cal preparar el "buttermilk", que és un sèrum de llet que s’utilitza en moltes receptes, sobretot americanes, i es pot comprar fet a la majoria de supermercats. S’utilitza sobretot en receptes de rebosteria per donar més esponjositat i millorar el gust. Hi ha moltes maneres de fer-lo, però aquesta és la més senzilla, i a nosaltres ens ha funcionat bé.
Ingredients
-
Raviolis frescos (com més bons
millor, nosaltres els vam comprar fets del dia a: Taller de Pasta de Barcelona)
-
250 ml de llet
-
1 llimona
-
Tomàquet triturat
-
Pa ratllat
-
Un bon manat d'alfàbrega fresca
-
Formatge parmesà per ratllar
-
Un dent d'all
-
Oli, sal i pebre
Preparació
1.
Barregem la llet amb el suc de la
llimona i ho deixem reposar 10 minuts, d'aquesta manera obtindrem el“buttermilk” casolà. Hi col·loquem els raviolis i ho deixem reposar
uns 10 minuts més.
2.
Mentrestant podem anar preparant
la salsa Matriciana. Primer cal daurar l’all laminat amb l’oli, desprès hi
afegim el tomàquet triturat, sal i pebre, i quan el tomàquet estigui a mitja cocció,
hi afegim l’alfàbrega fresca (abundant). Que quedi tot ben cuit.
3.
Tornem als raviolis. Els
arrebossem amb el pa ratllat i els fregim amb oli abundant. És possible
que s’inflin, s’ha de fer amb compte. Un cop fregits és important col·locar-los en un paper absorbent per retirar-ne l’excés d'oli.
4. Ja ho podem servir, tot al plat, però sense barrejar amb la salsa, perquè cadascú se'n posi al seu gust.
4. Ja ho podem servir, tot al plat, però sense barrejar amb la salsa, perquè cadascú se'n posi al seu gust.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada