Raviolis fregits a la Matriciana

Aquesta és un recepta d'aquelles que fan quedar bé, atipen als convidats i són bastant senzilles. Això sí, tot i que la salsa es pot fer amb antelació, una part de la preparació s'ha de fer just abans de servir.
Per fer l'arrebossat dels raviolis, cal preparar el "buttermilk", que és un sèrum de llet que s’utilitza en moltes receptes, sobretot americanes, i es pot comprar fet a la majoria de supermercats. S’utilitza sobretot en receptes de rebosteria per donar més esponjositat i millorar el gust. Hi ha moltes maneres de fer-lo, però aquesta és la més senzilla, i a nosaltres ens ha funcionat bé.

Ingredients

-          Raviolis frescos (com més bons millor, nosaltres els vam comprar fets del dia a: Taller de Pasta de Barcelona)
-          250 ml de llet
-          1 llimona
-          Tomàquet triturat
-          Pa ratllat
-          Un bon manat d'alfàbrega fresca
-          Formatge parmesà per ratllar
-          Un dent d'all
-          Oli, sal i pebre

Preparació

1.       Barregem la llet amb el suc de la llimona i ho deixem reposar 10 minuts, d'aquesta manera obtindrem el“buttermilk” casolà. Hi col·loquem els raviolis i ho deixem reposar uns 10 minuts més.



2.       Mentrestant podem anar preparant la salsa Matriciana. Primer cal daurar l’all laminat amb l’oli, desprès hi afegim el tomàquet triturat, sal i pebre, i quan el tomàquet estigui a mitja cocció, hi afegim l’alfàbrega fresca (abundant). Que quedi tot ben cuit. 

3.       Tornem als raviolis. Els arrebossem amb el pa ratllat i els fregim  amb oli abundant. És possible que s’inflin, s’ha de fer amb compte. Un cop fregits és important col·locar-los en un paper absorbent per retirar-ne l’excés d'oli.



4. Ja ho podem servir, tot al plat, però sense barrejar amb la salsa, perquè cadascú se'n posi al seu gust.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes