Amanida Cèsar

Per ensenyar-nos a fer una clàssica amanida Cèsar, l'Alba es va documentar com cal i ens va explicar que es tracta d'un plat intentat per Caesar Cardini, que regentava un restaurant amb el seu germà Àlex. S'explica que l'origen de l'amanida va ser quan un 4 de juliol, i havent-se acabat les reserves de menjar de la cuina de seguida, va inventar-se aquesta recepta afegint-hi molt de teatre, fent-la al costat de la taula i dient que era especial del xef. Aquesta és una de les receptes d'amanida més famoses dels Estats Units i al llarg dels anys han anat apareixent noves variants. Nosaltres hem fet l'original.

Ingredients
- Pa per fer-ne daus
- El suc d'una llimona
- 1 enciam romà
- 1 ou
- Formatge parmesà
- Salsa Worcestershire
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
- Mantega

Preparació
1. Netejem l'enciam i tallem el pa a trossets petits i els fregim a la paella amb una mica de mantega.
2. Afegim els daus de pa a l'enciam i també hi posem el formatge parmesà tallat a llesquetes.

Per a la salsa
1. En un pot per a batedora hi posem una culleradeta de salsa Worcestersire, el suc de llimona, sal pebre i l'ou (nosaltres el vam fer al bany maria, però com que la salsa es lliga com una maionesa s'hi pot posar cru). Amb la batedora ho anem lligant, tot afegint-hi l'oli a poc a poc, fins que tingui la consistència de salsa.

Ho aboquem a l'enciam i l'amanida ja està a punt!





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Qui som

Isaac Basullas, ell va ser el primer
Xevi Martínez, gastrowifi king
Anna Navarro, ella va trobar el nom
Alba Subirana, una fotògrafa amb gana
Aurora Rodríguez, 'el fitxatge'

About

Top blocs de receptes